Saturday, 23 January 2010

CONKT08 DaLam KeNAnGAn

College Of Nursing Kuala Terengganu

zaman dulu2 aku penah jadi STUDENT NURSE
dptla aku merasa org pggl aku jururawat...hehe...
sbnrnye pas STPM aku dpt tawaran melanjutkan pelajaran dlm bidang DIPLOMA KEJURURAWATAN kat CONKT...

hmmm..aku semmgnye xnk pg..
tapi disbbkan mama ngn abah menyokong aku smbung kat situ..
so, pg gak la w/pun berat ase ati ni....
mama abah ckp..hargai dulu peluang yg ada ni...
bkn senang nk dpt lagipun yg ni dibawah KKM
maksudnye xperlukan pinjaman...KKM bg elaun...
semua ditanggung KKM...

mama aku pn seorang jururawat dan mama dulu blajar dibwh KKM gak..
sbb tu mama sokong sgt aku blajar kt sane...
w/pun aku xminat tp aku tabahkan ati blajar kat sane..
yg plg best byk pengalaman aku dpt..hee~
dpt merasa keje lam wad sama cam mama..

papepun jom tgk pic2 aku sepjg 6bulan kat terengganu...hee~


ini kwn2 plg rapat ngn aku kat sane..mimie..fiziati..amie


kitorang bertiga ni sebilik...bilik kami bernombor A7..mane2 pn kami mesti bertiga...


ni plak pic lam klas..masa ni study week..tp still pg klas utk study..kitorang dilarang sama skali utk duk lam bilik..huhu...agak ketat peraturan kat sane....


masa ni plak waktu rehat..sume da masuk klas tp kami ada lg kat luar..hehe..kalo Puan kami tahu wajib kena marah..Puan kami garang


haa...yg ni plak pic masa EXAM..kalo pkai kad kuning tu mksdnye kad kebenaran utk masuk exam..xd kad tu xleh masuk dewan...haruuu...pic ni kat lam lab..tmpt kami sume praktis sblm masuk wad...




2 pic kat atas ni masa aku masuk pertandingan wat dessert..nyum2...
aku ngn sorang lg kakak senior mewakili team MERAH..
dessert tu aku cipta sendiri..hehe...





PAYUNG dan kami amat SINONIM...
tanpamu payung kami amatlah seksa...hihihi..
nak tau knp?
kat sane panas sgt sbb btol2 kolej tepi pantai...nk pg mane2 wajib bwk payung...
yg dah berpayung pn kna sunburn..
aku lah mngsa sunburn tersebut...huhu~kulit ku gelap yg amat...

CONKT dlm kenangan...
byk aku blajar kat sane..kalaulah aku xdpt tawaran UPSI mgkin aku msh bergelar STUDENT NURSE FIZIATI...

ini pic kwn2 aku yg still lg bertahan...dan InsyaALLAH bkal diiktiraf sbg
JURURAWAT TERLATIH pd tahun 2011...amin...



nota kaki : sepjg kat sane..aku pkai uniform mama..hee~uniform lmbat siap..nasib baik saiz badan mama sama ngn aku...kikiki..thanks mama sbb bg pnjam..mama ngn abah byk berkorban utk aku kat sane...tiap2 mggu dorang p melawat aku...risau takut anak dorang yg sorang ni xdapat sesuaikan diri..maklumla xpenah berjauhan ngn family...tp..nasib baik kuala terengganu ngn tanah merah 3 jam je jaraknye..hehe..leh pg tiap2 mggu...







2 kata2 semangat:

kucheng jalanan said...

sy takotttt jarummmmm...

zaty fiziaty said...

kalo takut jgn main jarum..wee~

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com